Gastouderbureau Het Blije Vogeltje

Ieder kind verdient de beste opvang!

Informatie

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is kleinschalige opvang in een huiselijke omgeving. Dit kan zowel in het huis van de gastouder, als in het huis van de kinderen zelf zijn. Doordat gastouderopvang veel kleinschaliger is dan een kinderdagverblijf, kan er meer aandacht gegeven worden aan het individuele kind. De kinderen hebben altijd één vast gezicht, dat mede door de vraagouder is uitgekozen.

Doordat je bij (de meeste) gastouderopvang per uur betaalt, kan deze vorm van opvang in veel gevallen een stuk voordeliger zijn dan opvang bij een kinderdagverblijf. 

Wat doet een gastouderbureau?

Een gastouderbureau is de schakel tussen de vraagouder en de gastouder. Wij verzorgen de koppeling, de contracten en uiteindelijk de facturatie. Dit houdt in dat wij in eerste instantie met ouders mee kunnen kijken naar de meest geschikte gastouder voor de opvangaanvraag. Wij verzorgen een kennismaking en denken mee over alle punten die besproken moeten worden. Wanneer de opvang gewenst is verzorgen wij de contracten waarin alle afspraken tussen de vraagouders en de gastouder zijn opgenomen. Zodra het contract loopt verzorgen wij maandelijks de facturatie waardoor de vraagouders ook recht hebben op kinderopvangtoeslag.

Naast alle praktische zaken die wij regelen staan wij ook garant voor de kwaliteit van de opvang. Wij houden elk half jaar evaluatiegesprekken met zowel onze gastouders als vraagouders en wij komen regelmatig kijken op de opvanglocatie. Daarnaast zijn we een vast aanspreekpunt voor gastouders voor bijvoorbeeld pedagogisch advies. Wij helpen onze gastouders om hun werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.